• darkblurbg

Dag van de Atletiek

Zaterdag 19 maart stond in het teken van de Dag van de Atletiek.  Deze dag vond plaats op sportcentrum Papendal.
Het plenaire gedeelte begon met een kort maar fraai filmpje over onze Nederlandse toppers begeleid door licht opzwepende muziek. Dit, om alvast in de stemming te komen. Een soort warming up dus. Daarna naam de directeur van de AU, Jan Willem Landré het woord. De EK atletiek in Amsterdam, once in a lifetime daar wil je als Nederlandse atleet bij zijn. 1300 vrijwilligers, al meer dan 1600 inschrijvingen, grootste NOS operatie ooit op het gebied van sportverslaggeving, 7 regie wagens etc. etc. en hopelijk een vol stadion. De kaartverkoop verloopt voorspoedig en ligt op schema.

Het programma van de dag bestond uit workshops (praktijk en theorie), de keuze meerkamp met lezingen, questions & answers, in gesprek met...., kleedkamergesprekken, presentaties, clinics en nog enkele mogelijkheden. Zowel binnen als buiten.


Mijn keuze was:

  • Speel in op diepe motivationele drijfveren (Action type) door Bennie Douwes
  • Looptechniek door Bram Wassenaar en Andrea Deelstra
  • Het stellen van effectieve coaching vragen door Joyce van Santen
  • Trainen is niet alleen een schema volgen. Trainen is een kunst. Door Eugene Janssen

Al met al een geslaagde dag en huiswaarts gekeerd met nieuwe en vernieuwde inzichten. Een refresh op gebied van looptechniek maar ook het coaching proces ontwikkelt zich meer en meer.
De organisatie was prima en zeer tevreden over de kwaliteit van de gevolgde workshops en lezing.