• darkblurbg

Praktijkbegeleider

Het begin is er. De eerste stappen zijn gezet om me te bekwamen als praktijkbegeleider voor hardlooptrainers en coaches in opleiding. Twee leersessies (25 februari en 17 maart 2016) afgesloten bij de ASK (Akademie voor SportKader) onderdeel van de NOC/NSF.
Er werd door docent Frits Hagmeyer op een prima wijze uiteen gezet waaraan een praktijkbegeleider moet voldoen en wat er bij komt kijken om die functie goed uit te voeren.


Diverse casussen werden voorgelegd waar de PBers in opleiding zich over konden buigen. Er werd gekeken naar videobeelden van een acteurcoach en acteurcursist met voorbeelden van hoe het vooral niet moet. Bij het VWO is men al duidelijk veel verder. Een videovoorbeeld liet zien wat begeleiding nu daadwerkelijk inhoudt.
Opmerkelijk te vermelden is dat er bij de verschillende aanwezige sportbonden weinig overeenkomsten zijn mbt het begeleiden van trainers of coaches in opleiding. Hier valt nog veel te verbeteren met name bij de kleinere sportbonden.

Kortom, in het voortraject al veel kennis en kunde opgedaan en mag me nu als praktijkbegeleider tot en met niveau 4 voor hardlooptrainers in opleiding beschikbaar stellen voor Veenendaal en omgeving.