• darkblurbg

De weg naar jouw evenement. Deel 2

Op weg naar jouw evenement. Het vervolg op deel 1 waarin ik je laat zien welke keuzes je kunt maken om prima voorbereid aan een hardloopevenement te beginnen.

verder  links af of rechts af ?

Je wilt graag deelnemen aan een loopevenement of je hebt er al een keer aan deelgenomen en je weet niet goed hoe je het vervolg moet aanpakken want je hebt een blessure. De community moedigt je wel aan, biedt oplossingen en jij doet wederom je best. Soms lukt het, soms niet. Je motivatie kan langzaam minder worden. Wat kan hardlopen dan toch weer tegenvallen terwijl het juist een bevrijdende bezigheid kan zijn voor je lichaam en voor je geest. Je wilt verder, je vindt meedoen aan evenementen leuk. Je ontmoet gelijkgestemden. Je deelt je ervaring en beleving. Je fysieke gesteldheid wordt beter etc etc. Zoveel mooie vooruitzichten. En dan kan het zo maar afgelopen zijn.

 

Training, Monitoring, Coaching, Begeleiding

Voorkom de situatie dat het zomaar afgelopen kan zijn.
Waar zijn trainers voor? Waar zijn coaches voor? Juist, om je te helpen je optimaal voor te bereiden op het loopevenement want daar heb je tenslotte voor gekozen. Wat ontbreekt is de aanwezigheid van een fysieke trainer die je "Personal Training" biedt binnen een je eigen trainingsgroep.
Een trainer die in staat is iedereen in die groep persoonlijk te trainen en te coachen. Dat vraagt wel enige kennis en kunde van die trainer. Belangrijk is ook dat deze trainer met passie, beleving en overtuiging de leden van zijn groep enthousiasmeert, de looptechniek onder de loep neemt en oefeningen aanreikt ter verbetering. Een trainer dus, die jou gedegen en veilig voorbereidt op jouw evenement. En er ook is als het even niet wil lukken. Of op basis van jouw gesteldheid de training aanpast of  schrapt. Jouw belastbaarheid speelt hierin een grote rol. Inspanningstesten zullen daarom een onderdeel vormen in het trainingsprogramma.

Monitoring

Om de aanloop naar jouw loopevenement zo goed mogelijk te begeleiden krijgt de trainer/coach de beschikking over een geavanceerd controle systeem dat via GPS werkt.
Daarnaast kan er via een skype-verbinding contact gelegd worden met een sportarts met hardlopen als specialisatie. Lokale fysiotherapeuten zullen je waar nodig helpen bij lichamelijke of  hardloop gerelateerde klachten.
Kortom, als je dit traject (met mij) in wilt gaan mag je ook een bijzondere professionele begeleiding verwachten.

Start van een nieuwe community

Het is voorzien om in april van dit jaar met dit speciale programma te beginnen. Je wordt lid van de nieuwe community QRunning i.o. waarvan Luc Krotwaar de initiatiefnemer is. Luc is ook de stuwende kracht achter de trainingsprogramma's. Als marathonloper weet hij als de beste hoe zwaar iemand belast kan worden ter voorbereiding op een wedstrijd. Deze kennis wil hij via vele trainers in Nederland met je delen. Je wordt lid voor tenminste 3 maanden en daarna beslis je of je doorgaat voor een langere periode. Dat kan afhankelijk zijn van wat voor loper je bent. Een Event Runner of een Performance Runner. Of wel af en toe voor de FUN of meer serieuzer ter verbetering van bv je PR. Beide zijn mogelijk bij QRunning.
Je gaat trainen of je gaat je voorbereiden voor één of meerdere hardloopevenementen. De afstand mag je zelf bepalen. Dat kan een 5 km zijn maar ook een 10km, een halve marathon of zelfs een hele behoort tot de mogelijkheden. Samen gaan we uitzoeken welke training het best bij jouw past. Tot en met het event blijven we bij je en zorgen we ervoor dat je de finish gaat halen.
De website en de Facebook pagina van de QRunning-Community zullen in april gelanceerd worden.