• darkblurbg
  FitStap | 12 weken programma
 • darkblurbg
  FitStap | Mental coaching
 • darkblurbg
  FitStap | Cognitieve fitness | Leefstijlinterventie

Wil is er, motivatie ontbreekt, geen zelfvertrouwen

Je voelt je al een tijdje niet fit. En natuurlijk, meer bewegen gaat je helpen maar het lukt je niet om de eerste stap te zetten. Misschien heb je het te druk. Of de drempel om te gaan sporten vind je te hoog, want je conditie is niet echt goed. Je vraagt je af of je het allemaal wel kan bijbenen. Het ontbreekt je aan zelfvertrouwen. De wil is er wel maar de motivatie ontbreekt.

Voor wie is FitStap

FitStap is er voor iedereen of nu 25 bent of de 65 al gepasseerd. Of je gezond bent of juist rekening moet houden met beperkingen. Zoals b.v. diabetes, COPD, artrose, hart- en vaatziekten. Of als je maatje 36 hebt of maatje 50+. FitStap is er voor jou!

Fitstap, programma 12 weken

Het is een haalbaar programma, speciaal voor jou. Ontwikkeld door de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) In 12 weken helpen wij jou op weg om je weer fitter te voelen. Eén keer per week krijg je wandeltraining in een groep. Die wordt gegeven door een professionele en door de bond opgeleide coach. Twee keer per week ga je zelf op pad op de door jou zelf gekozen momenten.
Via een app op je telefoon ontvang je informatie over deze trainingen inclusief gerichte tips en adviezen. Met dezelfde app heb je contact met je coach en zelfs met de andere deelnemers. Kan handig zijn bij de huiswerktrainingen om bv samen of met meer af te spreken.
Maar, er is meer dan bewegen alleen. Met FitStap onderscheiden we ons, we werken evenzo aan een gezonde geest in een vitaal lichaam. Dat doen we met cognitieve fitness en gebruiken hiervoor veel leuke "brain boosters". Maar ook is er aandacht voor mental coaching en voedingsadvies. Op deze manier word je begeleid en gecoacht naar een betere leefstijl.

Wat is cognitie?
Cognitie is het vermogen tot kennisverwerving door waarneming en het verwerken van de daarmee opgedane informatie door het denken. Dit kan meer of minder ontwikkeld zijn, afhankelijk van het voorstellingsvermogen, geheugen, de rede, ervaring en het vermogen tot gewaarwording en hypothesetoetsing van ideeën of overtuigingen. Een sterke cognitie draagt bij tot het vermogen tot probleemoplossing en besluitvorming. (Bron: Wikipedia)

Beter voelen

Al na enkele weken bezig te zijn geweest met het programma ga je je beter voelen.

 • Je zelfvertrouwen groeit.
 • Je motivatie neemt toe.
 • Je stemming verbetert
 • Somberheid neemt af
 • Je leefstijl verandert (inspanning, uitdaging, ontspanning)

Langzaam maar zeker laat je de ingesleten leefstijlgewoontes los. Met de de nieuwe inzichten van het FitStap programma ervaar je dat het mogelijk is om je "oude ongezonde" leefstijl om te zetten naar je nieuwe gezonde leefstijl.
Verantwoord en gedoseerd bewegen, voedingsadvies en cognitieve fitness leveren hiervoor een belangrijke bijdrage. Jouw FitStap coach begeleidt je gedurende 12 weken in dit proces. Daarna ben je zover dat je zelfstandig verder kunt.

Info

Veel meer informatie is te vinden op de website www.fitstap.nl . Lees hier alles over het programma, hoe je begeleid wordt, en wat de mogelijkheden zijn.
Kosten: € 120,00 voor 12 lessen van 60 min + 30 min. evaluatie
Maar je kunt ook eerst even met mij contact opnemen.

Wanneer, waar
Het 12 weken durende programma in Veenendaal begint bij voldoende deelnemers (minimaal 6) op dinsdagochtend 2 en 23 april 2019 om 09:30 uur.

De startlocatie is:
Centrum voor Bewegen / Leefstijl Expertise Centrum
Plesmanstraat 2,
3905 KZ Veenendaal.

Ander tijdstip, andere locatie
Komt het tijdstip niet uit en geef je de voorkeur aan een ander tijdstip, laat het me weten door een berichtje te sturen naar: info@loopinstituutruudsokolowski.nl
Ook inwoners van o.a. Rhenen, Ede, Elst, Ederveen kunnen reageren. Bij voldoende deelnemers kunnen we een locatie bij jouw in de buurt vinden die geschikt is voor de groepstrainingen.

Foto's slide
Getoonde foto's in de slide van deze pagina zijn eigendom van FitStap.nl en met hun goedkeuring geplaatst.